Előző és jelenlegi cikkünkben összeszedtünk pár fontos szempontot, ami alapján végig tudják gondolni, milyen matrac lenne ideális a gyereknek. De a legtöbbet vásárlóinktól tanulunk, ezért várjuk visszajelzését, hogy Önnek mi a fontos, és mi alapján tudnának megalapozottabb döntést hozni!

Milyen matracot vegyek a gyereknek? Táskarugós, hideghab, latex és kókusz gyerekmatracok

Egyenes testtartás megőrzése

A fejlődő szervezetnek különösen fontos a gerinc megfelelő védelme, úgy napközben – a helyes üléssel, elég mozgással – , mint éjszaka. Egy jó matrac biztosítja az egyenletes súlyeloszlást és a gerinc egyenesen tartását, így csökkentve a hát- és ízületi fájdalmakat és a sérülések kockázatát. Egy kényelmes alvási környezet nem csak az alvás minőségére van hatással, hanem végső soron az életminőségünkre, mindennapi  hangulatunkra is. Ha a matrac biztosítja a megfelelő alátámasztást, így a megfelelő vérkeringést egész éjszaka, a gyerek reggel felfrissülve ébred.

 

Gondolja végig, hogy szokott aludni

Gyermeke alváspozíciója is fontos lehet a matrac kiválasztásánál. Bár ez az idő folyamán még változhat,de alapvetően két-három éves korban kezd kialakulni egy alvási stílus. Ha már erre mód van, kérdezze meg a gyermekét, hol és hogyan szeret aludni! Legyen szó oldalt, hason- vagy háton fekvőkről, mindegyik helyzethez más típusú matrac ideális. A latex– és a középkemény habmatracok például tökéletesek az oldalt fekvők számára, mivel a válluk, a nyakuk és a fejük támogatásához szükséges szilárdságot kínálják. A hasonfekvőknek közepesen lágy vagy kemény matrac szükséges, ez inkább egyéni preferencia kérdése, de két éves kor felett a 2 cm memóriahabot-, majd alatta egy keményebb réteget tartalmazó matracok ideálisak lehetnek. A háton alvóknak olyan, erősen alátámasztott matracot kell választani, amely támogatja a csípőjüket, a vállukat és a törzsüket.


Győződjön meg a tartósságról

A gyerekek szeretnek ugrándozni az ágyon, akár egy teljes kis játszóteret kialakítani rajta. Emiatt a matracnak terhelhetőnek, strapabírónak kell lennie. Legmasszívabb alapanyag a táskarugó, ami hosszú távon is bírja az ugrándozást! Kis (és nagy) kópéknak ezt ajánljuk! 

Folyamatos igénybevétel mellett a matrachuzat is könnyen piszkolódik, ezért fontos, hogy az is bírja a gyűrődést, könnyen levehető, tisztítható és könnyen visszahúzható legyen! Mi ezt egy külön belső huzattal oldottuk meg, ami segíti a külső huzat akadálymentes visszahúzását. Meghosszabbíthatjuk a huzat (és a matrac) élettartamát kisebb korban vízzárós matracvédők használatával, később pedig olyan matracvédőkkel, amik jól szellőznek, de védik a matracot a portól és egyéb szennyeződésektől.  

Ellenőrizze a kényelmi szintet!

Ha van rá lehetősége, próbálja ki a matracot! Ha el tud látogatni bemutatótermünkbe gyermekével, ő is ki tudja próbálni őket. Pár perc fekvéssel egy hároméves már vissza tud jelezni, hogy kényelmesnek érzi-e a fekvőfelületet.  Ha nincs lehetősége eljönni a bemutatótermünkbe, díjmentesen házhoz visszük Önnek mintáinkat! Igényelje matracmintapróba-szolgáltatásunkat, egyeztessünk időpontot!