A megfelelő gyerekmatrac kiválasztása bár elsőre kihívásnak tűnhet, de megéri a befektetett energiát. Új perspektívák nyílhatnak a szülők számára, ami az éjszakai alvást illeti, ha a gyerek végre a saját ágyában alszik – akár egész éjszakán át – egy kényelmes matracon. 

Jó pár évig nem kell újra foglalkozni a témával, ha sikerül kiválasztani egy olyan matracot, ami biztonságos, kényelmes és jó alátámasztást ad a gyermek gerincének. 

milyen matracot vegyek a gyereknek? hideghab gyerekmatrac, táskarugós gyerekmatrac, memóriahabos gyerekmatrac, latex gyerekmatrac


Vegye figyelembe a gyerek alvásproblémáit

Vásárlás előtt gondolja végig, hogy gyermeke milyen nehézségeket tapasztal az alvást illetően. Ide tartozhat pl. a porallergia, az éjszakai izzadás vagy a túl sok forgolódás. Ezek alapján már leszűkíthetjük a választható gyerekmatracok körét, mivel minden alapanyag különféle tulajdonságokkal bír, ami a szellőzést, a sűrűséget vagy a hőmérsékletet illeti.  

Tájékozódjon az alapanyagokról

Egyedi matrackínálatunkban a hideghabtól a latexen át a táskarugóig különféle típusú ifjúsági matracokat állítottunk össze, sokat közülük vásárlóink visszajelzései alapján. Mindegyik alapanyagnak van előnye és hátránya is, ezekkel nem szükséges mind tisztában lenni. Ami fontos, hogy az alapanyagok elég sűrűek legyenek ahhoz, hogy a növekvő súlyhoz alkalmazkodva erős alátámasztást adjanak hosszú távon is, mindeközben megadják a kellő kényelmet a pihentető alváshoz.  

Határozza meg a megfelelő méretet

Legtöbbször a szoba méretei és berendezése adják a kiindulási alapot a matracmérethez, de ha kicsit nagyobb a mozgástér, érdemes felnőtt- vagy akár egyedi méretű matracban is gondolkodni. Egy szülőnek is kényelmesebb az esti mesélés egy, a megszokottnál szélesebb és/vagy egy hosszabb matracon. Még inkább, ha akár egy egész éjszakát is ott kell tölteni beteg gyermekünk mellett vagy egyik szülő kénytelen helyet cserélni a picivel 🙂 

Összpontosítson a hosszú élettartamra

A tökéletes gyerek- vagy ifjúsági matracnak ki kell szolgálni a növekedés különböző fázisait. Ezért fontolja meg, hogy egy magasabb összegért érdemes-e egy nagyobb/ jobb gyerekmatracba befektetni. Gondolja végig, melyik életkorban milyen új igények várhatóak, illetve hogy előreláthatólag milyen magas lesz a gyerek 5-10 év múlva. Ugyanis egy jó matrac, amire vigyáznak, tíz évig is kiszolgálja hűséges és odaadó tulajdonosát. 

Ha rossz matracot választott

Ha csak pár hónap elteltével derül ki, hogy nem a megfelelő matracot választották, mi akkor is segítünk! Együtt kitaláljuk, milyen kényelmi rétegektől lehetne jobb, adunk árat és ha megfelel, visszahozzák és átalakítjuk! Így nem szükséges külön drága fedőmatracot vásárolni hozzá vagy egy teljesen új matracba beruházni!