Milyen egy jó gyerekmatrac?

 

Egy jó gyerekmatrac egészséges, kényelmes,  jól szellőzik, a gyerek szívesen alszik benne. Huzata mosható, bírja a strapát, ideális a használója számára. Alkalmanként Anyát és Apát is elbírja.

 

Az elmúlt években speciális gyerekmatrac-kínálatot hoztunk létre. Ezeket a matracokat mi gyártjuk, minőségi, nagy sűrűségű, tartós alapanyagokból. Hasznos tanácsaink, értékes információk a gyerekmatracok területén.

Gyerekmatracok és korszakaik

2-4 év

A leggyakrabban kókuszmatrachoz szoktak a gyerekek a bébiágyban. Tapasztalataink szerint innen két irány lehetséges: A nagyobbik halmaz, aki jól aludt kókuszmatracon, nekik  továbbra is erős kókuszvázat tartalmazó matracot érdemes venni. A kettő-négy évesek kis súlya sem indokolja még, hogy puhább felületen aludjanak, a kókusz ebben a korban ideális, de főleg praktikus.
Előfordul – ez az esetek kisebbik, de messze nem elhanyagolható része -, hogy a gyerek nem alszik jól a kókusz matracon. Ezt, amikor már beszélni tud, valahogy értésre adja, szívesebben alszik a szülők puhább ágyában stb. Nekik már két évesen a puhább gyerekmatracaink közül érdemes választani.
Ha nagyon ugrálás, nyúzós használat vár a gyerekmatracra, akkor az extra terhelést bíró, megerősített táskarugós matracainkat ajánljuk!
A higiéniai problémák megelőzésére matracvédőket érdemes használni.

4-10 év 

Ebben a korban már jelentős a gyerekek súlygyarapodása, ezért indokolt a kókusznál puhább felülettel rendelkező gyerekmatrac vásárlása. A kókusz jó tartást ad, ezért elég sok gyerekmatracunknak része, leginkább a matrac magjában. A csak habokból készülő matracaink (Duo, Trio) korszerűek, egészségesek, mozgatásuk könnyű (pld. takarításkor). A legjobb gyerekmatracaink a középkategóriás, hideghab és kókusz kombinációjából készülő gyerekmatracok.
Kínálunk matracot porallergiások számára is antibakteriális hideghabbal (pl.: Pontjó, Rosszcsont Extra).
Akik a gyerekkornál távolabbra is terveznek, azoknak érdemes az extra erős és tartós táskarugós vázú gyerekmatracokban gondolkodni.

10-20 év

A fiatal felnőtt kategória. A 90×200-as matracaink felnőtteket is kiszolgálnak, masszív, kényelmes darabok. A legjobbak itt is szerintünk a hideghab-kókusz kombinációjú matracok, de ajánljuk a táskarugósakat is.

Ortopédia

Minden a honlapjainkon kínált gyerekmatrac gyerekek számára kényelmes és egészséges. A legegyszerűbb hab-alapanyagok is rugalmasak és nagy sűrűségűek. Mindig azt ajánljuk, hogy olyan matracot vegyünk gyermekünk számára, amelyben szívesen alszik. Elég fontos területe a gyerekek életének az alvásuk, nem olcsót vagy drágát, hanem számára ideálisat érdemes választani. Matracainkat ki lehet próbálni a gyáli bemutatótermünkben.

Higiénia

Nagyon fontos területe a gyerekmatrac-választásnak, mert a gyerkőcök általában sokat verejtékeznek, gyakrabban betegek, kisebb vagy nagyobb baleseteket okoznak. Ezeket a szempontokat leginkább a matracon kívül lehet megoldani.

Nézzük sorjában. A kókusz jól szellőzik, könnyen tisztítható, ezért ideális alapanyag gyerekmatracokhoz. A hab-alapanyagok valamennyivel kényesebbek ebből a szempontból, mert lassan száradnak ki. Különösen a latex.

A normál hab kiszellőzik, csak lassan, a hideghab jól szellőzik cellaszerkezete miatt, ráadásul egy olyan változatát is alkalmazzuk, amely egy antibakteriális adalékanyagot tartalmaz.

Huzatok és ami azokon túl van

A matrac higiéniáját elsősorban a matractestet körülvevő anyagokkal tudjuk biztosítani. Gyerekmatracainkat egyféle huzattal kínáljuk, mely egy hatvan százalék mérettartó pamutot és negyven százalék főzhető poliésztert (műszálat) tartalmazó steppelt, strapabíró, lecipzározható huzat, amely könnyen visszahúzható, mert a matrac magjára külön belső huzatot teszünk! A huzat negyven fokon mosható, szárítógépben szárítható.
Ha még fokozottabban akar egy szülő figyelni a matrac higiéniájára, akkor vásárolhat az általunk kínált gyerekmatracokhoz matracvédőket!

Vízzárós és antibakteriális matracvédők

Karbantartás

A matracok számára ideális, ha egy évben két-három alkalommal lehúzzuk a külső huzatot és egyszerűen kitesszük őket, hogy szellőzzenek és a nap fertőtlenítse őket. A külső huzat és egy lepedő gyakorlatilag minden normális higiéniai terhelést felfog, és mivel mosható a huzat, ezért a matracaink könnyen tisztán tarthatóak. Huzatunk negyven fokon mosható, szárítógépben szárítható.

Garancia

Huzatra egy év, a matractestre két év garanciát adunk. A táskarugós matracok esetén a táskarugós vázra öt év a garanciánk.

Matracpróba-szolgáltatások

 

Matracminták az ajtó előtt

Kisméretű matracmintáinkat – amikor épp a környéken járunk, előzetes időpont-egyeztetés után – díjmentesen házhoz visszük, megmutatjuk, segítünk kiválasztani közülük a Önnek legmegfelelőbbet. Így nem szükséges eljönni a bemutatóterembe, ha szeretné személyesen kipróbálni őket.

 

Matracpróba éjszakára

Matracainkból készítettünk nagyméretű mintákat, amelyeket lehetősége van otthonában, pár éjszakára díjmentesen kipróbálni. Így segítjük vásárlóinkat abban, hogy egy megfontoltabb és magabiztosabb döntést tudjanak hozni matracvásárlásnál.

A matracmintákat – előzetes időpont-egyeztetés után – házhoz szállítjuk vagy gyáli telephelyünkön átvehetőek. 

 

matracpróba
Gyerekmatracok átalakíthatósága

Gyerekmatracok átalakíthatósága

   Mi gyártók vagyunk, ezért nem jelent gondot a korábban nálunk vásárolt gyerekmatracok átalakítása. Ez az alakítás lehet a komfort réteg megvastagítása - hogy a megnövekedett testsúly számára is kényelmes legyen, de felmerülhet a meglévő matrac szolid (kb...