Milyen egy jó gyerekmatrac?

 

Egy jó gyerekmatrac egészséges, kényelmes,  jól szellőzik, a gyerek szívesen alszik benne. Huzata mosható, bírja a strapát, ideális a használója számára. Alkalmanként Anyát és Apát is elbírja.

 

Az elmúlt években speciális gyerekmatrac-kínálatot hoztunk létre. Ezeket a matracokat mi gyártjuk, minőségi, nagy sűrűségű, tartós alapanyagokból. Hasznos tanácsaink, értékes információk a gyerekmatracok területén.

Gyerekmatracok és korszakaik

2-4 év

A leggyakrabban kókuszmatrachoz szoktak a gyerekek a bébiágyban. Tapasztalataink szerint innen két irány lehetséges: A nagyobbik halmaz, aki jól aludt kókuszmatracon, nekik  továbbra is erős kókuszvázat tartalmazó matracot érdemes venni. A kettő-négy évesek kis súlya sem indokolja még, hogy puhább felületen aludjanak, a kókusz ebben a korban ideális, de főleg praktikus.
Előfordul – ez az esetek kisebbik, de messze nem elhanyagolható része -, hogy a gyerek nem alszik jól a kókusz matracon. Ezt, amikor már beszélni tud, valahogy értésre adja, szívesebben alszik a szülők puhább ágyában stb. Nekik már két évesen a puhább gyerekmatracaink közül érdemes választani.
Ha nagyon ugrálás, nyúzós használat vár a gyerekmatracra, akkor az extra terhelést bíró, megerősített táskarugós matracainkat ajánljuk!
A higiéniai problémák megelőzésére matracvédőket érdemes használni.

4-10 év 

Ebben a korban már jelentős a gyerekek súlygyarapodása, ezért indokolt a kókusznál puhább felülettel rendelkező gyerekmatrac vásárlása. A kókusz jó tartást ad, ezért elég sok gyerekmatracunknak része, leginkább a matrac magjában. A csak habokból készülő matracaink (Duo, Trio) korszerűek, egészségesek, mozgatásuk könnyű (pld. takarításkor). A legjobb gyerekmatracaink a középkategóriás, hideghab és kókusz kombinációjából készülő gyerekmatracok.
Kínálunk matracot porallergiások számára is antibakteriális hideghabbal (pl.: Pontjó, Rosszcsont Extra).
Akik a gyerekkornál távolabbra is terveznek, azoknak érdemes az extra erős és tartós táskarugós vázú gyerekmatracokban gondolkodni.

10-20 év

A fiatal felnőtt kategória. A 90×200-as matracaink felnőtteket is kiszolgálnak, masszív, kényelmes darabok. A legjobbak itt is szerintünk a hideghab-kókusz kombinációjú matracok, de ajánljuk a táskarugósakat is.

Ortopédia

Minden a honlapjainkon kínált gyerekmatrac gyerekek számára kényelmes és egészséges. A legegyszerűbb hab-alapanyagok is rugalmasak és nagy sűrűségűek. Mindig azt ajánljuk, hogy olyan matracot vegyünk gyermekünk számára, amelyben szívesen alszik. Elég fontos területe a gyerekek életének az alvásuk, nem olcsót vagy drágát, hanem számára ideálisat érdemes választani. Matracainkat ki lehet próbálni a gyáli bemutatótermünkben.

Higiénia

Nagyon fontos területe a gyerekmatrac-választásnak, mert a gyerkőcök általában sokat verejtékeznek, gyakrabban betegek, kisebb vagy nagyobb baleseteket okoznak. Ezeket a szempontokat leginkább a matracon kívül lehet megoldani.

Nézzük sorjában. A kókusz jól szellőzik, könnyen tisztítható, ezért ideális alapanyag gyerekmatracokhoz. A hab-alapanyagok valamennyivel kényesebbek ebből a szempontból, mert lassan száradnak ki. Különösen a latex.

A normál hab kiszellőzik, csak lassan, a hideghab jól szellőzik cellaszerkezete miatt, ráadásul egy olyan változatát is alkalmazzuk, amely egy antibakteriális adalékanyagot tartalmaz.

Huzatok és ami azokon túl van

A matrac higiéniáját elsősorban a matractestet körülvevő anyagokkal tudjuk biztosítani. Gyerekmatracainkat egyféle huzattal kínáljuk, mely egy hatvan százalék mérettartó pamutot és negyven százalék főzhető poliésztert (műszálat) tartalmazó steppelt, strapabíró, lecipzározható huzat, amely könnyen visszahúzható, mert a matrac magjára külön belső huzatot teszünk! A huzat negyven fokon mosható, szárítógépben szárítható.
Ha még fokozottabban akar egy szülő figyelni a matrac higiéniájára, akkor vásárolhat az általunk kínált gyerekmatracokhoz matracvédőket!

Vízzárós és antibakteriális matracvédők

Karbantartás

A matracok számára ideális, ha egy évben két-három alkalommal lehúzzuk a külső huzatot és egyszerűen kitesszük őket, hogy szellőzzenek és a nap fertőtlenítse őket. A külső huzat és egy lepedő gyakorlatilag minden normális higiéniai terhelést felfog, és mivel mosható a huzat, ezért a matracaink könnyen tisztán tarthatóak. Huzatunk negyven fokon mosható, szárítógépben szárítható.

Garancia

Huzatra egy év, a matractestre két év garanciát adunk. A táskarugós matracok esetén a táskarugós vázra öt év a garanciánk.

Mekkora matracot vegyünk a gyereknek?

Mekkora matracot vegyünk a gyereknek?

Általános szabályként elmondható, hogy egy matrac mérete akkor ideális, ha minimum 20 cm-rel hosszabb mint a testmagasságunk. Lássuk, melyik életkorban milyen magasak vagyunk!Kép forrása: gekkonet.hu Bár a babaágyat általában nem méretbeli problémák miatt, hanem...

Mitől lesz tartós egy gyerekmatrac?

Mitől lesz tartós egy gyerekmatrac?

Ugrálás napközben, kifolyó kakaó, este összebújás a szülőkkel, 12-14 óra ágyban töltött idő - egy gyerekmatracnak sokkal többet ki kell bírnia, mint egy átlag felnőttmatracnak. Egy matrac (szánjuk azt bármelyik korosztálynak) átlagos élettartama 8-10 év. A tartóssága...