Az emlékezőhab fő sajátossága, hogy érintkezéssel és a testhőmérséklet hatására felveszi a test formáját. Az anyag tehát a környezeti hőmérsékletre is reagál, különösen télen ehhez hozzá kell szokni. Ha az alvási környezet hideg, akkor a matrac először kemény érzetű, de miután a test hőjét átvette, melegebb lesz.

A meleg hatására tehát az anyag alkalmazkodik a test formájához, így egyenlően elosztja a test súlyát, levéve a terhet a nyomáspontokról. (Ezzel hozzájárul a jó vérkeringéshez, ezért kórházakban felfekvések megelőzésére használják.) Hátránya, hogy magába zárja a meleget, és mérsékelten szellőzik. 

A memóriahab elsősorban felnőtt matracokban gyakori alapanyag. Kisbabák és kisgyerekek számára süppedős és melegedős jellege miatt nem ajánlott. Idősebb gyerekek azonban élvezhetik, hogy a hab illeszkedik a test formájához, különösen azok, akik jellemzően az oldalukon alszanak.

Hipoallergén anyag és nem vonzza a poratkákat, ezért asztmás, porallergiás gyerekeknek is megfelelő lehet.

Ajánljuk alacsony ágyakra, mivel használat során felmelegszik, így közel a padlóhoz sem fog fázni gyermekünk.

Ugrálni nem túl szórakoztató rajta, a gyerekek így hamar leszoknak róla, emiatt attól sem kell félnünk, hogy az ugrálásról tönkremegy a matrac.

Memóriahabos gyerekmatracainkat itt találod.

 

(Kép forrása: Wikimedia Commons)