Kicsomagolás

Az újonnan vásárolt matracok a kicsomagolás után kellemetlen szagokat áraszthatnak, amelyek pár napon belül elmúlnak, ezért addig érdemes őket kiszellőztetni és csak utána használni.

Ágyrács ellenőrzése

A matrac használatbavétele előtt ellenőrizzük az ágyrácsot is. Gyerekmatracok alá minden esetben tömörfa ágyrácsot ajánlunk, amelyeknél a lécek 5-6 cm távolságban vannak egymástól, hogy a matrac szellőzése alulról is biztosított legyen. Ennél sűrűbb rácsot vagy tömör felületet nem ajánlunk a matrac alá, mert rövid időn belül penészesedést okozhatnak. 

Megfelelő matracvédő használata

Ha olyan időszakban használjuk a matracot, amikor éjszaka előfordulhatnak balesetek, szerezzünk be jó minőségű matracvédőket. Fontos szempont, hogy ezeket magas hőfokon lehessen mosógépben mosni, jól szellőzzenek, mégis legyen rajtuk egy vízzáró réteg. A rossz matracvédő túlságosan felmelegedhet, ami befolyásolja a gyermekünk alvásminőségét is; illetve a nedvességet sem tudja megfelelően elvezetni, ami pedig a kórokozók elszaporodásának kedvezhet. 

A teljes matracot borító matracvédőket csak nagyon izgő-mozgó gyerekek alá ajánljuk, mert amúgy csak a huzat természetes szellőzését gátoljuk vele. A mi matracvédőink többsége csak “egyoldalas”, tehát a matrac fekvőfelületére húzható és négy gumifüllel rögzíthető.

Tekintse meg kínálatunkat: Matracvédők

Időszakos szellőztetés

Évente kétszer, nyári melegben, illetve száraz, napos időben javasoljuk a teljes matrac kiszellőztetését, a nap ráadásul fertőtlenítő hatással is bír.