Amikor a gyerek kinövi a kiságyat, nagy dilemma elé kerülnek a szülők, milyen méretű ágy lenne számára ideális. Az Ágymesternél mindenféle egyedi méretű gyerekágyat és hozzá való gyerekmatracot el tudunk készíteni, de még a méret eldöntésében is segítünk!

egyedi méretű gyerekmatrac


Rövid vagy hosszú távra tervezünk? 

Sok minden meghatározhatja, hogy hány évre fogunk most döntést hozni. De ha tudjuk, hogy pl. nem tervezünk költözni a következő tíz évben, akkor dönthetünk a környezettudatosság jegyében: Ha rögtön egy felnőtt méretű ágyat vásárolunk, aminek a színe-formája is semlegesebb, gyermekünk akár 10-15 évig is használhatja azt, és amikor már lecserélné, mi akkor is  tudjuk vendégágyként tovább használni vagy könnyebben továbbadjuk valakinek.  

A gyerekszoba méretei

Próbálhatjuk elengedni a fantáziánkat és a Pinteresten böngészni a hatalmas ágyikókat, amiben három gyerek is bőven elfér, de ha mindezt egy 8 m2-es szobában kell megvalósítani, nekünk is jobb, ha minél hamarabb visszatérünk a valóságba. (Hátha a pinterest-es képek sem ott fogantak) Kisebb helyen is lehet kényelmes méretű ágyakat kialakítani. Ha a szériaméretek nem férnek el, a köztes méreteket szoktuk ajánlani: 80×170, 90x170m, 80×190, 90×190, 80×200-as méretű gyerekmatracokat.


Alvási szokások

Ha a szobában van elég hely, akkor a másik fő szempont, hogy milyen funkciót szánunk az új gyerekágynak. Napközben is sokat használnánk, olvasásra, közös pihenésre, a testvérek gyakran aludnának együtt? Ha betegek, nyűgösek, mi is ottaludnánk velük? Ebben az esetben lehet felnőtt méretű, és szélesebb matracokban gondolkodni: 110×200, 120×200, 120×180, 140×180, 140×200, 160×200-as méreteket is el tudunk készíteni – ami azt is jelenti, hogy a nagyobb méretű matracok általában magasabbak. 


Segítünk dönteni!

Küldje el nekünk e-mailen a szoba alaprajzát és segítünk kitalálni, milyen méretű ágy lenne oda ideális!