Milyen egy jó gyerekmatrac?

 

Egy jó gyerekmatrac egészséges, kényelmes,  jól szellőzik, a gyerek szívesen alszik benne. Huzata mosható, bírja a strapát, ideális a használója számára. Alkalmanként Anyát és Apát is elbírja.

 

Az elmúlt években speciális gyerekmatrac-kínálatot hoztunk létre. Ezeket a matracokat mi gyártjuk, minőségi, nagy sűrűségű, tartós alapanyagokból. Hasznos tanácsaink, értékes információk a gyerekmatracok területén.

Gyerekmatracok és korszakaik

2-4 év

A leggyakrabban kókuszmatrachoz szoktak a gyerekek a bébiágyban. Tapasztalataink szerint innen két irány lehetséges: A nagyobbik halmaz, aki jól aludt kókusz matracon. Nekik mindenféleképpen erős kókuszvázat tartalmazó matracot érdemes venni. A kettő-négy évesek kis súlya sem indokolja még, hogy puhább felületen aludjanak, a kókusz ebben a korban ideális, de főleg praktikus.
Előfordul, ez az esetek kisebbik, de messze nem elhanyagolható része, hogy a gyerek nem alszik jól a kókusz matracon. Ezt, amikor már beszélni tud, valahogy értésre adja, szívesebben alszik a szülők puhább ágyában stb. Nekik már két évesen a puhább gyerekmatracaink közül érdemes választani.
Ha nagyon ugrálás, nyúzós használat vár a gyerekmatracra, akkor az extra terhelést bíró, megerősített táskarugós matracainkat ajánljuk!
A higiéniai problémák megelőzésére matracvédőket érdemes használni.

4-10 év

 

Ebben a korban már jelentős a gyerekek súlygyarapodása. Ezért indokolt a kókusznál puhább felülettel rendelkező gyerekmatrac vásárlása. A kókusz jó tartást ad, ezért elég sok gyerekmatracunknak része, leginkább a matrac magjában. A csak habokból készülő matracaink (Duo, Trio) korszerűek, egészségesek, mozgatásuk könnyű (pld. takarításkor). A legjobb gyerekmatracaink a középkategóriás, hideghab és kókusz kombinációjából készülő gyerekmatracok.
Kínálunk matracot porallergiások számára is antibakteriális hideghabbal (pl.: Pontjó, Rosszcsont Extra).
Akik a gyerekkoron túl is jól használható matracban gondolkodnak, azoknak érdemes az extra erős és tartós táskarugós vázú gyerekmatracokban gondolkodni.

10-20 év

Egyértelműen fiatal felnőtt kategória. A 90x200-as matracaink akár felnőttet is kiszolgálnak, masszív, kényelmes darabok. A legjobbak itt is szerintünk a hideghab-kókusz kombinációjú matracok, de ajánljuk a táskarugósakat is.

Ortopédia

Minden a honlapjainkon kínált gyerekmatrac gyerekek számára kényelmes és egészséges. A legegyszerűbb hab alapanyagok is rugalmasak és nagy sűrűségűek. Mindig azt ajánljuk, hogy olyan matracot vegyünk gyermekünk számára, amelyben szívesen alszik. Elég fontos területe a gyerekek életének az alvásuk, nem olcsót vagy drágát, hanem számára ideálisat érdemes választani. Matracainkat ki lehet próbálni a Budapest, Orlay utca 3. szám alatti bemutatótermünkben.

Higiénia

Nagyon fontos területe a gyerekmatrac választásnak, mert a gyerkőcök általában sokat verejtékeznek, gyakrabban betegek, kisebb vagy nagyobb baleseteket okoznak. Ezeket a szempontokat kevésbé a matracon belül, inkább a matracon kívül lehet megoldani.

Nézzük sorjában. A kókusz jól szellőzik, könnyen tisztítható, ezért ideális alapanyag gyerekmatracokhoz. A hab alapanyagok valamennyivel kényesebbek ebből a szempontból, mert lassan száradnak ki. Különösen a latex. A normál hab kiszellőzik, csak lassan, a hideghab jól szellőzik cellaszerkezete miatt, ráadásul egy olyan változatát is alkalmazzuk, amely egy antibakteriális adalékanyagot tartalmaz.

Huzatok és ami azokon túl van

A matrac higiéniáját elsősorban nem a matractest alapanyagain keresztül tudjuk megvalósítani, sokkal inkább a matractestet körülvevő anyagok által. Gyerekmatracainkat egyféle huzattal kínáljuk, mely egy hatvan százalék mérettartó pamutot és negyven százalék főzhető poliésztert (műszálat) tartalmazó steppelt, strapabíró, lecipzározható huzat, amely könnyen visszahúzható, mert a matrac magjára belső huzatot teszünk! A huzat negyven fokon mosható, szárítógépben szárítható.
Ha még fokozottabban akar egy szülő figyelni a matrac higiéniájára, akkor vásárolhat az általunk kínált gyerekmatracokhoz matracvédőket!

Három típust gyártatunk, ezek megtalálhatók itt:

Karbantartás

A matracok számára ideális, ha egy évben két-három alkalommal lehúzzuk a külső huzatot róluk és egyszerűen kitesszük a napra őket, hogy szellőzzenek és a nap fertőtlenítse őket. A külső huzat és egy lepedő gyakorlatilag minden normális higiéniai terhelést felfognak, és mivel mosható a huzat, ezért a matracaink könnyen tisztán tarthatóak. Huzatunk negyven fokon mosható, szárítógépben szárítható.

Garanciák

Huzatra egy év garanciát adunk, matractestre két év garanciát. A táskarugós matracok esetén a táskarugós vázra öt év a garanciánk.