Milyen egy jó gyerekmatrac?

 

Egy jó gyerekmatrac egészséges, jól szellőzik, huzata mosható, bírja a strapát, ideális a használója számára.

Az Ágymester Manufaktúra célja az, hogy a magyar gyerekek számára jó minőségű gyerekágyakat és gyerekmatracokat biztosítson. Ezért az elmúlt években speciális gyerekmatrac kínálatot hoztunk létre. Ezt a kínálatot folyamatosan fejlesztjük, a fejlesztési irányokra vonatkozó szülői észrevételeket, változtatási javaslatokat folyamatosan várjuk!

Mi asztalosok vagyunk és nem ortopéd orvosok. Nem szakvéleményeket írunk tanácsként, hanem a vásárlói visszajelzéseket gyűjtjük csokorba, hasznos tanácsként. Ortopédiai probléma esetén gyerek ortopéd orvoshoz kell fordulni! Azt általa javasolt matracot és ágyat azután mi elkészítjük!

 

És most a hasznos tanácsaink, értékes információk a gyerekmatracok területén:Gyerekmatracok és korszakaik

 

2-4 év

Jellemzően kis tesó születése vagy a rácsos ágyban előre megfontolt szándékkal elkövetett rosszalkodás bűncselekménye miatt kapnak a gyerkőcök egy számmal nagyobb ágyat kettő, három, négy évesen. Az esetek többségében 80x160-as matracméretűt, de nem ritkán nagyobb méretet.


A leggyakrabban kókusz matrachoz szoktak a gyerekek a bébiágyban. Tapasztalataink szerint innen két irány lehetséges. A nagyobbik halmaz, aki jól aludt kókusz matracon. Nekik mindenféleképpen tiszta kókusz vagy egyik felületén erős kókusz vázat tartalmazó matracot érdemes venni. Ennek indoka nem ortopédiai, inkább praktikus. Higiéniai szempontokból jobban kezelhető a kókusz felülete. A kettő-négy évesek kis súlya sem indokolja még, hogy puhább felületen aludjanak, a kókusz ebben a korban ideális, de főleg praktikus.

Előfordul, ez az esetek kisebbik, de messze nem elhanyagolható része, hogy a gyerek nem alszik jól a kókusz matracon. Ezt, amikor már beszélni tud valahogy értésre adja, szívesebben alszik a szülők puhább ágyában stb. nekik már két évesen a puhább gyerekmatracaink közül érdemes választani.

Ha nagyon ugrálás, nyúzós használat vár a gyerekmatracra, akkor az extra terhelést bíró, megerősített táskarugós matracunkat ajánljuk!

A higiéniai problémákat pedig matracvédőkkel megpróbálni megelőzni.

 

4-10 év

 

Ebben a korban már jelentős a gyerekek súly gyarapodása. Ezért indokolt a kókusznál puhább felülettel rendelkező gyerekmatrac vásárlása. A kókusz jó tartást ad, ezért szinte minden gyerekmatracunknak része, leginkább a matrac magjában.

 

A kókuszon kívül használt alapanyagaink a matrachab, a hideghab, a táskarugó és a latex. A matrachab olcsó és egyszerű, a hideghab modern, a latex természetes. A matrac kínálatunkat is így alakítottuk. Vannak egyszerű és jó árú matracaink, modern alapanyagokból készülő kiváló matracok és prémium kategóriások a legjobbat keresőknek.  Az ágyát nyugodtabban használó gyerkőcöknek a kókusz vázú gyerekmatracokat ajánljuk, az ugráló, matracukat nyúzó gyerekek számára extra erős táskarugós matracokat kínálunk.

 

A kínálat jellemzően évente bővül, most is van szándék a bővítésre, fejlesztésre. Leginkább a kiváló és az erős közepes kategóriákat tudjuk fejleszteni. Az fontos, hogy minőségi alapanyagokból hiány van a piacon, de mi mindent megteszünk. Ha ajánlanunk kell valamit ebben a szegmensben, akkor a Pontjó 80x160 matracunkat ajánlom.

 

10-20 év

 

Egyértelműen fiatal felnőtt kategória. A 90x200-as kínálatunk legjobbjait ajánljuk nekik: a "Biokölyök" vagy a "Rosszcsont extra" matracunkat. Szívesen elkészítjük ezek megerősített, vastagabb verzióját.

 

 Gyerekmatracok és praktikus szempontjaik

 

Ortopédia

 

Minden a honlapjainkon kínált gyerekmatrac gyerekek számára kényelmes és egészséges. A legegyszerűbb hab alapanyagok is rugalmasak és nagy sűrűségűek. Mindig azt ajánljuk, hogy olyan matracot vegyünk gyermekünk számára, amelyben szívesen alszik. Elég fontos területe a gyerekek életének az alvásuk, nem olcsót és nem drágát, hanem számára ideálisat érdemes választani.

 

Higiénia

 

Nagyon fontos területe a gyerekmatrac választásnak, mert a gyerkőcök általában sokat verejtékeznek, gyakrabban betegek, kisebb vagy nagyobb baleseteket okoznak. Ezeket a szempontokat kevésbé a matracon belül, inkább a a matracon kívül lehet megoldani. Nézzük sorjában. A kókusz jól szellőzik, könnyen tisztítható, ezért ideális alapanyag gyerekmatracokhoz. A hab alapanyagok ugyanakkor kényesek ebből a szempontból, mert lassan száradnak ki. Különösen a latex. A matrachab kiszellőzik, csak lassan, a hideghab jól szellőzik cellaszerkezete miatt, ráadásul egy olyan változatát alkalmazzuk, amely egy antibakteriális adalékanyagot tartalmaz. Mindezek miatt a matrachabot és a hideghabot formára vágott kivitelben tesszük a gyerekmatracainkba. A formára vágott felületen alszanak a gyerekek, ez a kialakítás jelentősen javítja a matrac szellőzését. Tovább előnye, hogy a légrésekben a test felmelegíti a levegőt, kellemes meleg vacok hangulatot alakít ki az ágyban.

 

Huzatok és ami azokon túl van

 

A matrac higiéniája elsősorban nem a matrac test alapanyagain keresztül tudjuk megvalósítani, sokkal inkább a matractestet körülvevő anyagok által. Gyerekmatracainkat egyelőre egyféle huzattal kínáljuk. Ez egy hatvan százalék mérettartó pamutot és negyven százalék főzhető poliésztert (műszálat) tartalmazó steppelt, strapabíró, lezippzározható, könnyen visszahúzható, hatvan fokon mosható huzat!! Praktikus és erős. Az idehaza kapható további gyerekmatrac-huzatokat (aloes, bambuszos) egyelőre inkább marketing fogásnak tartjuk. Ami még értelmes és hasznos irány a gyerek matrachuzatok területén, az az ezüst szálas huzat, de ebből az, amelyik valójában érdemi mennyiségben és minőségben tartalmazza az ezüst szálakat majdnem annyiba kerül, mint egy matrac!


A mi matrachuzatunk praktikus, jól néz ki és strapabíró. Ha még fokozottabban akar egy szülő figyelni a matrac higiéniájára, akkor vásárolhat az általunk kínált gyerekmatracokhoz matracvédőket! Két típust gyártatunk. Lásd őket itt: Matracvédők Az egyik úgynevezett „szellőző nylon” alapanyagú, vízzárós matracvédő. Az egyik fele szellőző nylon, a másik frottír. Négy füllel rögzíthető a matrachoz. 80x160-as, 90x200-as és egyedi méretekben is elkészítjük.


A másik matracvédő nem vízzárós. Neve mosható pamut matracvédő. Olyan alapanyagból készült (úgynevezett „mosható pamut”), amely főzhető, kilencven fokon mosható. Ez jelenti az érdemi antibakteriális védelmet, nem az alapanyagok önmagukban. Alapanyagok tulajdonságai által nem tudunk bakteriális védelmet kialakítani. Az egyetlen olyan alapanyag, amelyekbe nem költöznek bele a bavik és atkák, az a „kapok” nevű anyag. Elképesztően drága és idehaza nem is kapható alapanyag. De van megoldás arra az esetre, ha egy szülő a baktériumoktól és atkáktól óvni szeretné gyermekét, ez a pedig a főző mosás. A mosható pamut matracvédőnket kilencven fokon ki lehet mosni, az alap matrac huzatunk pedig hatvan fokon mosható. Ezt a megoldást, ezeket a huzat és matracvédő anyagokat egy korábban nálunk ágyat és matracot vásárolt fiatal allergológus orvossal együtt választottuk ki. Nyitottak vagyunk arra, hogy ezen a kínálaton még javítsunk, változtassunk, fejlesszünk! Várjuk igényeiteket!
Matractest, matrachuzat, matracvédő, lepedő

 

Így néznek ki a rétegek egymáson. Létezik a matractest, ami kókuszból, hideghabból, matrachabból vagy latexből készül, ezt körbeveszi egy matrachuzat, ami lezippzározható és hatvan fokon mosható. Erre vásárolhatunk egy matracvédőt, vízzárós vagy nem vízzárós, de főzhető kivitelben, majd erre húzhatjuk a lepedőt. A lepedők alapanyaga nyolcvan százalék pamut, húsz százalék poliester, fehér színben kapható. Gumis szélű kivitel. Egyelőre csak a 80x160-as méretű matracainkhoz gyártatunk lepedőt, mert ehhez a mérethez nehezebb kapni lepedőt, a 90x200-as mérethez kapható.
A gyerekmatracok alátámasztása


A gyerekmatracok számára jó szellőzést biztosító alátámasztásról gondoskodjunk. Ideális a fenyőfa deszkasor hat-hét centiméteres léctávolságokkal. A farugós rácsok is ideálisak, egyedül a tömör alátámasztást kerüljük, mint pld. egy teli faforgács lap.

Anyu is használhatja a mi gyerekmatracainkat, azaz bírják, ha felnőtt is használja őket, de természetesen nem tartósan, hanem alkalmanként. A 80x160-as matracaink általában harminc-negyven, a 90x200-as matracaink negyven-ötven kilogrammos maximális terhelésre készültek.


©2012 Ágymester Manufaktúra - Minden jog fenntartva!
Amigo-WebDesign. weboldalkészítés